Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Κεμπάπ μελιτζάνας φούρνου

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κεμπάπ μελιτζάνας στο φούρνο;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα από όλα κόψτε τις μελιτζάνες σας σε ροδέλες που δεν είναι ούτε λεπτές ούτε χοντρές και αφήστε τις μελιτζάνες σας σε αλατόνερο μέχρι να ετοιμάσετε το γουδί ενδιάμεσα.
  2. Στη συνέχεια, για να ετοιμάσετε το γουδί σας, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας και μετά αρχίστε να ζυμώνετε τα μπαχαρικά, το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε ένα μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί από τη μία πλευρά.
  3. Τώρα ξεφλουδίστε τις πατάτες σας για επικάλυψη και ψιλοκόψτε τις με ντομάτες και πιπεριές όπως θέλετε.
  4. Μετά προχωράμε στην προετοιμασία της σάλτσας, ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το λάδι και τα μπαχαρικά μας σε ένα μπολ με ένα ποτήρι νερό και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  5. Βγάζουμε τις μελιτζάνες μας από το αλατόνερο και τις πλένουμε με άφθονο νερό και μετά μετατρέπουμε τα κεφτεδάκια μας σε κεφτεδάκια ανάλογα με το μέγεθος των δαχτυλιδιών της μελιτζάνας και τα αραδιάζουμε στο ταψί μας σαν μια μελιτζάνα και ένα κεφτεδάκι.
  6. Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, ρίχνουμε τα υλικά που κόψαμε για την κορυφή, περιχύνουμε με τη σάλτσα κορδονιού μας όπως θέλουμε και μετά τη μαγειρεύουμε για μια ώρα ελέγχοντας συχνά σε φούρνο 200 βαθμών.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή μου.

Συνταγή κεμπάπ μελιτζάνας φούρνου με φωτογραφία

Κεμπάπ μελιτζάνας φούρνου
Κεμπάπ μελιτζάνας φούρνου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button