Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά

Πώς να φτιάξετε τηγάνι πατάτας με λαχανικά;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες μήλου πάχους ενάμιση εκατοστού. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 1 κουταλιά της σούπας λάδι, ανακατεύουμε καλά και τη σάλτσα. Το τοποθετούμε στο ταψί σωστά. Βάζουμε τις πατάτες μας στο φούρνο για 20 λεπτά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε καλά, σοτάρουμε λίγο σε καυτό λάδι χωρίς να τηγανίσουμε. Το βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας και στραγγίζουμε το περιττό λάδι.
Για τη σάλτσα του κιμά ψιλοκόβουμε 2 πιπεριές κάπια και τις τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο κρέας. Αφού τσιγαριστεί για λίγο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μικρό ψιλοκομμένο σκόρδο. Δεν το στεγνώνουμε πολύ γιατί θα ψηθεί. Κλείνουμε τον πάτο του ψημένου γουδί μας και βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο.
Τοποθετούμε τις τηγανητές μελιτζάνες πάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε τον βρασμένο αρακά μας από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε το γουδί του κιμά μας από πάνω με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνει από όλες τις πλευρές. Το διακοσμούμε με πιπεριά κάπια και φέτες ντομάτας που κόβουμε από το μήκος. Ενδιάμεσα τοποθετούμε ροδέλες πράσινης πιπεριάς. Προσθέτουμε 2μιση ποτήρια βραστό νερό και ψήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, αφού όλα μας τα υλικά είναι ήδη ψημένα. Όταν ροδίσει, βγάζουμε το φαγητό μας από τον φούρνο. Επειδή αυτός ο χρόνος μπορεί να διαφέρει στον φούρνο του καθενός, το μαγειρεύουμε υπό έλεγχο. Σερβίρουμε το φαγητό μας. Ήταν πιο πρακτικό γιατί τηγάνισα τη μελιτζάνα από πριν και την έβαλα στην κατάψυξη και έβρασα λίγο τον αρακά μου προετοιμάζοντας τον χειμώνα. Θα συνιστούσα ιδιαίτερα στις εργαζόμενες γυναίκες να το κάνουν αυτό. Καλή επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν.

Συνταγή τηγανητές πατάτες με λαχανικά με φωτογραφία

τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά
τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά
τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά
τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά
τηγάνι πατάτας με τα λαχανικά

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button